Mukava tietää ennen teoriakoetta

Jokaisen henkilöajokortista haaveilevan on ennen ajokokeeseen menoa suoriuduttava kunniallisesti läpi teoriakokeesta. Koe paitsi mittaa liikennesääntöjen hallinnan tasoasi, myös valmiuksiasi havaita erilaisia vaaratilanteita liikenteessä. Nämä molemmat ovat tulevalle, turvalliselle kuljettajalle välttämättömiä taitoja. Kokeeseen osallistuaksesi tarvitset mukaasi henkilöllisyystodistuksen, sekä todistuksen jo käydystä kuljettajanopetuksesta. Todistuksen saat matkaan autokoulultasi, ja sieltä saat myös apua ja lisää neuvoja mahdollisiin teoriakokeessa askarruttaviin asioihin. Ilmoittautuessasi toimipisteellä, voit samalla suorittaa maksun kuljettajantutkinnosta.

Ajovarman toimipisteissä on uudistusten yhteydessä siirrytty suorittamaan teoriakokeet tabletteja käyttäen. Osassa toimipisteistä koe suoritetaan alustaan kiinnitetyllä tabletilla, johon kirjautuaksesi saat ilmoittautumisen yhteydessä palveluneuvojalta mukaasi koodin. Koneen tulisi koodin syöttämisen jälkeen tunnistaa henkilöllisyytesi. Jos ongelmia tässä, tai kokeen alun yhteydessä muuten ilmenee, kannattaa palveluneuvoja pyytää heti paikalle. Joissakin toimipisteissä kokelas saa ilmoittautuessaan tabletin mukaansa panttia vastaan. Sopivaksi pantiksi hyväksytään esimerkiksi puhelin tai henkilöllisyystodistus. Saat pantin kokeen jälkeen takaisin heti, kun palautat tabletin palveluneuvojalle. Koetta ei ole mahdollista suorittaa omalla laitteella.

Itse koe on ohi puolessa tunnissa. Tässä ajassa tulee vastata kuuteenkymmeneen animaatiotekniikalla toteutettuun kysymykseen, joista viisikymmentä on kuvakysymystä ja loput kymmenen kirjallisia kysymyksiä. Mikäli haluat miettiä vastausta pidempään tai epäilet vastanneesi väärin, voit aina palata kysymykseen myöhemmin kokeen aikana. Kokeen tuloksia ei tarvitse odottaa pitkään, sillä ne ovat nähtävissä ruudulla heti kokeen päätyttyä.

Tulosten yhteydessä saatavilla on myös kysymyskohtainen palaute ja vinkki oikeaan vastaukseen. Käymällä palautteen rauhassa läpi, saat koetilanteesta varmimmin kaiken mahdollisen hyödyn irti.

Jos haluat säästää arvokasta aikaasi, ajan varaaminen teoriakoetta varten etukäteen on ehdottomasti hyvä idea!

Voit tarkistaa tietoja ja ottaa lisää selvää aiheesta sivuilta ajovarma.fi.